TREBINJE TURIZAM
Turistička organizacija Grada Trebinja
homehomehomehome
head
 
Izletišta

Najpoznatija trebinjska izletišta vezana su za rijeku Trebišnjicu.

izletista
 
Kalendar događaja
 
Trenutna dešavanja u gradu,možete provjeriti ovdje. Prikaz svih dešavanja sa kratkim opisom događaja.
kaendar
 
Galerije
 
Trebišnjica i izletišta

trebišnjicaTrebišnjica Kroz Trebinje protiče rijeka Trebišnjica – jedna od najvećih ponornica u Evropi. Duga je 98 km, a sa podzemnim tokovima 187 km. Vode Trebišnjice protiču kroz Gatačko, Cerničko i Fatničko polje, gdje se u ponorima gube i ponovo izviru južno od Bileće pod imenom Trebišnjica. Vode rijeke Trebišnjice se pojavljuju i kao izvor dubrovačke rijeke Omble, a najveći dio otiče podzemnim tokom u Neretvu.

lastvaLastva Izletište Lastva udaljeno je 12 kilometara od grada. Smještena je na obalama Lastvanskog jezera, a veoma je privlačna ribolovcima, kao i onima koji vole da provode vrijeme u prirodi. Tu se nalaze prelijepi prirodni i vještački izgrađeni bazeni. Prvi put se u istoriji Lastva spominje u XI vijeku. Lastva je prepoznatljivo turističko odredište i izletište sa sportsko-rekreativnim sadržajima.

jazina Jazina Drugo poznato trebinjsko izletište je Jazina, koja je jako posjećena tokom cijele godine, a posebno u ljetnom periodu kad se pruža mogućnost kupanja, sunčanja i odmora u prirodi.

studenacStudenac Izvor Studenac na rijeci Trebišnjici je najljepša lokacija koja se nalazi u neposrednoj blizini grada, a koju su Trebinjci oduvijek koristili za izlete, piknike, škole u prirodi itd. Na prostoru Studenca i danas postoji jedan od starih dolapa, što mu daje posebnu draž.

ublaZubačka Ubla Zubačka Ubla udaljena su 25 km od grada. U njima se tradicionalno održava manifestacija posvećena očuvanju narodne tradicije i običaja sa bogatim kulturno-umjetničkim programom. Zubačka Ubla pružaju i mogućnosti bavljenja zimskim sportovima.