TREBINJE TURIZAM
Turistička organizacija Grada Trebinja
homehomehomehome
head
 
 
Kalendar događaja
 
Trenutna dešavanja u gradu,možete provjeriti ovdje. Prikaz svih dešavanja sa kratkim opisom događaja.
kaendar
 
Galerije
 
May 4, 2015

II MEĐUNARODNI FESTIVAL FOLKLORA U TREBINJU


Trebinje ugostilo kulturno-umjetnička društva iz Grčke, Turske, Bugarske, Srbije i BiH

Turistička organizacija Grada Trebinja u saradnji sa agencijom "Blue Diamond Events“ iz Beograda bila je organizator  "II Međunarodnog festivala folklora" koji je održan na Trgu slobode u Trebinju 03.05.2015. godine, a u okviru koga su se trebinjskoj publici predstavili kulturno-umjetnička društva, ansambli i plesačke grupe iz Bugarske, Grčke i Turske, kao i domaća kulturno-umjetnička društva:

-          DANCE GROUP „ZORA“, Bugarska
-          MORFOTIKOS KAI POLITISTIKOS SYLLOGOS KALLISTI, Grčka
-          ANKARA AYYILDIZ GENCLIK VE SPOR KULUBU, Turska
-          TREKIKI ESTIA SUFLIU, Grčka
-          FOLK DANCE GRUP „TRAKE“, Bugarska
-          PONTI, Grčka
-          KRITES, Grčka
-          DANCE GROUP „KURTOVKA“, Bugarska
-          GKUD „Alat Swisslion“, Trebinje
-          KUD „Hercegovina“, Petrovo polje, Trebinje
-          ANI „Jovan Dučić“, Trebinje
Spektakularan nastup koji je započeo svečanim defileom, a koji je nastavljen na otvorenoj sceni na Trgu slobode oduševio je prisutne posjetioce od kojih je bio veliki broj turista koji su u grad pristigli za prvomajske praznike. Mnogobrojna publika uživala je u dvoipočasovnom programu igre i pjesme iz različitih krajeva, a učestali aplauzi kojima je propraćena cijela manifestacije su potvrda izuzetne organizacije „II Međunarodnog festivala folklora“ i odraz su opšteg oduševljenja publike. Bila je to prilika  da se upoznaju tradicionalne igre drugih krajeva, ali i to da sami gosti upoznaju grad.

Manifestaciju je otvorio g-din Zoran Milošević, načelnik odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Grada Trebinja zahvalivši se gostima i poželjevši im dobrodošlicu izrazivši nadu da će se osjećati prijatno tokom svog boravka u Trebinju i da će osjetiti gostoljubljivost po kome je ovaj kraj nadaleko čuven i prepoznatljiv.

Na kraju večeri predstavnici "Blue Diamond Events“ iz Beograda zajedno sa  ostalim učesnicima manifestacije dodijelili su  zahvalnicu i prigodne poklone za izuzetnu organizaciju “II Međunarodnog festivala folklora” predtsavnicima Turističke organizacije Grada Trebinja.
U sklopu organizacionih aktivnosti Turistička organizacija Grada Trebinja je svim učesnicima manifestacije uz pratnju stručnih vodiča upriličila programe izleta i posjeta turističkim atrakcijama Trebinja.

Utisci gostiju su bili i više nego odlični, zadovoljstvo nisu krili, te su istakli da će njihova destinacija za odmor i uživanje u budućnosti biti grad na Trebišnjici.
Turistička organizacija Grada Trebinja je i ovom prilikom potvrdila reputaciju odličnog domaćina, a Trebinje se ponovo pokazalo kao otvoren grad velikog srca koji je spreman da primi veliki broj ljudi različitih vjera i kultura, a kako je i sama manifestacija bila izuzetno propraćena veliki su izgledi da će prerasti u tradicionalnu.