TREBINJE TURIZAM
Turistička organizacija Grada Trebinja
homehomehomehome
head
 
 
Kalendar događaja
 
Trenutna dešavanja u gradu,možete provjeriti ovdje. Prikaz svih dešavanja sa kratkim opisom događaja.
kaendar
 
Galerije
 
Jan 27, 2014

POSJETA TUROPERATERA IZ RUSIJE


Turoperateri  iz Rusije posjetili Trebinje


Zbog povećanog interesovanja turista iz Rusije za BiH, a posebno za Trebinje, naš grad je 25.01.2014. godine posjetila grupa turoperatera iz Rusije.

Organizator i domaćin posjete je bila Turistička organizacija Grada Trebinja, a pomenuta grupa ruskih turoperatera Trebinje je posjetila preko turističke agencije „KUK Travel“ iz Sarajeva.

Uz pratnju  vodiča gostima iz Rusije je predstavljena bogata turistička ponuda grada: turistički kompleks Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš sa svojom vinarijom gdje su turoperateri degustirali hercegovačka vina, Dučićev park sa gradskim Hramom Sv. Preobraženja, Stari grad „Kastel“ sa Osman-pašinom džamijom, Muzej Hercegovine, spomenici Jovanu Dučiću, Njegošu i spomenici iz I i II svjetskog rata, Katolička katedrala rođenja Blažene Djevice Marije, gradska pijaca...

 

Uz Turističku organizaciju Grada Trebinja domaćin posjete bio je i motel „Aćimović“, a turoperaterima je predstavljena bogata gastronomska ponuda i specijaliteti nadaleko čuvene hercegovačke kuhinje u konobi „Hercegovačka kuća“ na Mosku.

Svrha organizovanja posjete je bila upoznavanje ruskih turoperatera sa turističkom ponudom Trebinja u cilju proširenja na turističko tržište Rusije, a radi povećanog interesovanja ruskih turista za boravak u BiH i Trebinju koje se pojavilo u predhodnom periodu.

Nakon obilaska turističkih znamenitosti Trebinja turoperateri su iskazali veliko zadovoljstvo viđenim i zaključili da Trebinje posjeduje ogroman turistički potencijal i izuzetno bogatu i sadržajnu ponudu.

To je potvdila i predstavnica turističke agencije „7 tour company“ iz Rusije gospođa Elena Dobrovolskaya, čija je agencija već uvrstila Trebinje u svoj sedmodnevni aranžman u BiH, kroz jednodnevni boravak i noćenje, izrazivši uvjerenje da će Trebinje biti uvršteno i u ostale turističke aranžmane agencija iz Rusije, što dokazuje da se Trebinje kao turistička destinacija sve bolje pozicionira, osim na domaćem i na inostranom turističkom tržištu.