TREBINJE TURIZAM
Turistička organizacija Grada Trebinja
homehomehomehome
head
 
 
Kalendar događaja
 
Trenutna dešavanja u gradu,možete provjeriti ovdje. Prikaz svih dešavanja sa kratkim opisom događaja.
kaendar
 
Galerije
 
Aug 10, 2013

TURISTI IZ BELGIJE ODUŠEVLJENI TREBINJEM


Untitled document

Turistička organizacija organizovala posjetu 120 turista iz Belgije

Untitled document

U organizaciji Turističke organizacije Grada Trebinja, a preko turističke agencije „Elite Travel“ iz Dubrovnika, 09. Avgusta, grad na Trebišnjici je posjetilo 120 turista iz Belgije koji su doputovali u tročasovnu posjetu direktno sa kruzera.

Uz pratnju stručnih vodiča gostima iz Belgije predstavljen je  dio bogate turističke ponude Grada,  i to komleks Hercergovačke Gračanice (Vladičanski dvor, amfiteatar, galerija ikona, prodavnica suvenira) sa prelijepim pogledom na Grad, zatim obilazak starog grada „Kastel“, te Osman - pašina dzamija, Katolička katedrala rođenja Blažene Djevice Marije, Saborni Hram Sv. Preobraženja Gospodnjeg.

Nakon obilaska turističkih znamenitosti gostima je u velikoj ljetnoj bašti hotela „Platani“ priređen polučasovni kulturno - umjetnički program, uz  igru i pjesmu KUD-a „ALAT Swisslion“ iz Trebinja.

U divnoj atmosferi priređenoj pod platanima osim turista iz Belgije mogli su uživati i ostali mnogobrojni turisti koji borave u našem Gradu, ali i lokalno stanovništvo.

Turisti su bili izuzetno zadovoljni prijemom i iskazali veliko oduševljenje gostoljubljivošću i srdačnošću domačina, ali i dodali da će u budućnosti  u njihovim putovanjima Trebinje biti “imperativ” za obilazak.

Ovaj put turistička posjeta je bila bazirana na posjeti multietničkih vjerskih objekata što još jednom pokazuje da Trebinje predstavlja centar vjerskog turizma u regionu, a i šire.

Oduševljenje gostiju iz Belgije je još jedna potvrda uspješne promocije Grada, pa stoga Trebinje s pravom nosi epitet “Grad turizma”.