TREBINJE TURIZAM
Turistička organizacija Grada Trebinja
homehomehomehome
head
 
 
Kalendar događaja
 
Trenutna dešavanja u gradu,možete provjeriti ovdje. Prikaz svih dešavanja sa kratkim opisom događaja.
kaendar
 
Galerije
 
Jun 19, 2013

GOSTI IZ BEČA ODUŠEVLJENI TREBINJEM


Untitled document

Turistička organizacija Grada Trebinja ugostila delegaciju iz Beča

Untitled document

U periodu od 14. do 17. juna u organizaciji Predstavništva RS u Beču i Turističke organizacije Grada Trebinja u Trebinju je boravio g-din mr. Peter Stania, Direktor međunarodnog instituta za mir u Beču i počasni Konzul Dominikanske Republike u Austriji sa suprugom.

U okviru svoje posjete, koja je imala akcenat na vinski turizam, obilazak podruma i degustaciju vina, uz pratnju stručnog vodiča pomenutim gostima predstavljena je i ostala bogata turistička ponuda Trebinja: kompleks Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš sa svojom vinarijom, Perovića (Arslanagića) most, Stari grad „Kastel“, Muzej Hercegovine,  kao i bogato kulturno-istorijsko naslijeđe u centru grada, te podrumi vina: Anđelić, Vukoje i Berak.

Nakon obilaska turističkih znamenitosti Trebinja, gosti su bili izuzetno zadovoljni prijemom, gostoljubljivošću i srdačnošću turističkih radnika i lokalnog stanovništva, kao i svim posjećenim destinacijama, te zaključili da Trebinje posjeduje ogroman turistički potencijal, bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, a posebno interesentan dio za državljane Austrije je zaostavština iz perioda Austro-ugarske monarhije, koja će ih zasigurno motivisati da posjete najjužniji grad Republike Srpske.