TREBINJE TURIZAM
Turistička organizacija Grada Trebinja
homehomehomehome
head
 
 
Kalendar događaja
 
Trenutna dešavanja u gradu,možete provjeriti ovdje. Prikaz svih dešavanja sa kratkim opisom događaja.
kaendar
 
Galerije
 
Dec 18, 2012

OBILAZAK TREBINJSKIH PODRUMA VINA


Untitled document

Turistička organizacija opštine Trebinje organizovala posjetu g-dina Darrel Joseph-a trebinjskim podrumima vina

Untitled document

Turistička organizacija opštine Trebinje u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beču i Turističkom organizacijom Republike Srpske je organizovala dvodnevnu posjetu vinskim podrumima našeg grada u kojoj je gost bio gospodin Darrel Joseph, državljanin SAD-a, koji trenutno živi u Beču.G-din Joseph je jedan od najpoznatijih međunarodnih novinara u oblasti vinogradarstva, specijalizovan za vina centralne, istočne i jugoistočne Evrope, a trenutno piše članke o vinima iz našeg regiona. Njegove publikacije se objavljuju u najpoznatijim svjetskim časopisima o vinima: „Decanter“, „Harpers Wine & Spirit“, „Wine Business International“, „Wine Spectator“ i  „Hugh Johnsons Pocket Wine Book“. Takođe, on je i međunarodni sudija na takmičenjima vina, te predaje na univerzitetima i visokim školama o vinima i vinokulturi.

U okviru svoje dvodnevne posjete, 16. i 17. decembra 2012. godine g-din Joseph je obišao podrume vina: “Petijević”, “Anđelić”, “Sekulović”, “Berak”, “Vukoje”, “Tvrdoš”, “Tarana” i “Anđušić”, te iskazao ogromno zadovoljstvo i oduševljenje kako kvalitetom vina koja se proizvode u Trebinju, tako i samim podrumima. G-din Joseph je istakao da je Trebinje prikazalo ogroman potencijal u oblasti proizvodnje vina, te da ovaj kraj s pravom nosi reputaciju pravog vinogradarskog kraja.

Veliko zadovoljstvo posjetom g-dina Josepha iskazali su i vinari koje je on ovom prilikom posjetio, dodavši da su počastvovani posjetom ovog eminentnog stručnjaka iz oblasti vinarstva, a posebno visokim ocjenama koje su dobili za kvalitet svojih vina.

Njegovu priču o vinima Jugoistočne Evrope možemo očekivati početkom 2013. godine u nekim od gore pomenutih časopisa.